timeline_pre_loader
In volgorde:

2016

Chef Visueel

Start onder de naam Chef Visueel, als onderdeel van Studio Otium. Veel bedrijven zien de meerwaarde om mij extern in te huren zodra de klant daar behoefte aan heeft. Ik werd naast foto en video ook veel gevraagd voor marketingondersteuning. Gezien ik graag foto’s maak en film, werd ik niet alleen chef marketing maar ook chef van de grafische zaken. Dus allesomvattend; Chef Visueel!

2015

Part-time Marketing & Voorlichting bij IVA Driebergen

Ik begin voor periode van een half jaar bij IVA Driebergen, de Hogeschool waar ik ben afgestudeerd. Daar gaf ik een draai aan nieuwe video’s, de website, en heb talloze voorlichtingen en presentaties geven door heel Nederland.

2015

Afgestudeerd! in-the-pocket

Mijn studie in reguliere tijd afgerond: IVA Hogeschool Business Management. (Management, Economie, Marketing NiMa-B, Recht & Techniek)

2014

Afstudeerjaar; hier wil ik knallen

Start van mijn externe afstudeerstage en scriptie bij Infogroen Software BV. Onderzoek & actieplan hoe het bedrijf in 2020 eruit moet komen te zien om de continuïteit te waarborgen. Scriptie visueel vormgegeven als pocket-boek, zo kunnen de directie en medewerkers aan de hand van grafische modellen snel inzicht verkrijgen. Het plan en onderzoek wordt tot op heden gebruikt bij de bedrijfsvoering, mijn beste compliment ooit!

2012 - heden

Greenscreen Events VOF wordt in het leven geroepen.

Een concept van Martijn de Vries (Mediamere) en mij blijkt te werken!
Wegens structurele aanvragen naar onze dienst besluiten wij Greenscreen Events het leven in te roepen.

Inmiddels is Greenscreen Events een belangrijk onderdeel geworden van ons en genieten wij er nog steeds van om op pad te gaan en projecten voor klanten te organiseren.

Onze klantportfolio hebben we in korte tijd flink uit te breiden en zijn we trots dat we onder andere onderstaande namen als referentie kunnen gebruiken:
Tele2 – Rabobank – Jumbo – Flevoziekenhuis – LEGO – Warner Bros – Visma Software – Nederlandse Loterij – TU Delft – Saxion Hogescholen – Erasmus University – Woonmall Alexandrium

Bekijk onze website www.greenscreenevents.nl en wellicht is het wat voor jouw feest en/of evenement!

2011

De volgende stap; doorstuderen

Ik begin te merken dat ik meer wil. Meer leren, meer zien, meer ontwikkelen ook op het gebied van de bedrijfstechnische kant. Ik start aan de hogeschool IVA Driebergen. Naast mijn audiovisuele opleiding wilde ik alles weten over Marketing en bedrijfsvoering en zocht daarvoor de beste studie van Nederland.

2011

Diploma gehaald!

Ik heb succesvol de opleiding Audio Visuele productie specialisatie camera afgerond in Hilversum.

2010

 Studio Otium!

Mijn ervaringen, kennis en inspiratie uit Suriname heb ik mijn eigen bedrijf het leven in geroepen. Studio Otium. In Suriname had ik al wat voorbereidingen getroffen en eenmaal terug in Nederland gelijk ermee aan de slag gegaan. Ik had opdrachten en projecten die ik mooi onder Studio Otium kon verzorgen. Voor diegene die benieuwd zijn waar Otium voor staat; Doen en laten wat je zelf wilt, vrijheid van sociale en politieke verplichtingen. Omdat niemand iemands talent mag bekritiseren.

2010

Nog één keer naar het buitenland; Suriname 

Een mediabedrijf in Suriname wilde graag iemand hebben om de videotak vorm te gaan geven. Ik voel me geroepen en ik vlieg om voor een half jaar Suriname te blijven. Grote projecten aanpakken en heel veel ervaringen opgedaan en dingen beleefd. Ik ben zonder klasgenoot gegaan dit keer en was daarom extra betrokken tot de Surinamers. Deze tijd is onvergetelijk, ik vertel er nog altijd erg graag over.

2010

 In het hart van de mediawereld

Via een selectieprocedure krijg ik de kans om een half jaar bij Dutchview (tegenwoordig NEP Netherlands) aan de slag te gaan. Als all-round assistent kan ik op verschillende gebieden dingen leren en meedoen. Ik heb ondersteund bij leuke projecten: De wereld draait door, Dodenherdenking de Dam (tijdens de ‘damschreeuwer’), Pauw & Witteman, X-Factor, Miljoenenjacht, Live5you, Voetbal International, De nieuwe Uri Geller. Een drukke hectische tijd, maar wat was dit gaaf om te doen!

2009

Op naar Spanje! 

Met een klasgenoot/vriend besluiten we het laatste halfjaar van 2009 naar Alicante in Spanje te gaan. We gaan ons best doen de lokale omroep te ondersteunen en te verbeteren. Al snel blijkt dat de crisis inslaat bij de lokale omroep en zijn wij de laatste maand met z’n tweeën over. Complete live-show met 3 tot 4 camera’s en rennend met emmers om het lekkende water door het dak op te vangen. Live. Ongekend leerzaam en een hele mooie tijd gehad in Spanje.

2009

De eerste stage

Ik begin vol goede moed (toevallig samen met Martijn de Vries, mijn compagnon van Greenscreen Events!) de stage bij Librium.TV. Als taak Channel Manager. De McDonalds filialen in Nederland waren voorzien van TV’s met het eigen kanaal van McDonalds. Dat moest beheerd worden. Daarnaast waren er meer narrowcasting kanalen zoals het OV in Amsterdam (Die schermen in de tram’s en metro’s), tientallen winkelcentra door geheel Nederland. Een bijzondere tijd met veel waardevolle collega’s!

2008

Award: Broadcast Engineer of the year

Tijdens de jaarlijkse uitreiking heb ik de Award ‘Broadcast Engineer van het jaar’ gewonnen vanuit mijn studie. Mijn ontworpen alles-tester werd door de jury uitgekozen waarop volgend dit award. Mijn eerste keer in Rokkostuum.

2007

Start opleiding

Ik begin mijn opleiding als Broadcast Engineer, deze opleiding gaat na een jaar verder onder de naam Audiovisuele Productie. Alles over TV en video, dit is mijn plek! Een vooruitzicht met 4 verschillende stages.

(C) 2016 Chef Visueel

Een merk van STUDIO OTIUM

CONTACT INFO

(06) 36 19 56 40

niels@chefvisueel.nl